Författarintervju: Ingrid Tollgerdt-Andersson

Ingrid

Molnfritt förlag har gett ut Passion – nyckeln till framgång och Duktig flicka, snara runt halsen eller nyckeln till framgång av Ingrid Tollgerdt-Andersson.

Hur länge har du skrivit böcker?

Redan under forskarutbildningen började jag skriva böcker och sedan disputationen vid Handelshögskolan i Stockholm har det blivit ett 20-tal titlar med tonvikt på ledarskap. Några av dem har även publicerats på engelska. För drygt fyra år sedan ville jag utveckla skrivandet till nya områden och hösten 2010 kom den första populärvetenskapliga boken, ‘Passion, nyckeln till framgång’ (som nu finns som e-bok på Molnfritt Förlag). Efter den debuten har det blivit ytterligare fyra titlar och den ena, ‘Duktig flicka, snara runt halsen eller vägen till framgång’, finns nu också som e-bok på Molnfritt Förlag, Hösten 2013 gjorde jag min skönlitterära debut med ‘Gränslandet – en kärleksroman’ och under 2015 kommer uppföljaren, ‘Sveket’.

Vad är det som fick dig att börja skriva?

Jag har alltid tyckt om att testa nya saker och kreativiteten tar sig utlopp i skapande av vitt skilda slag. Måla, designa kläder och att skriva. Kommer ihåg att jag startade en klubbtidning 10-11- årsåldern (för kompisarna) och efter det blev skrivandet en viktig del i mitt liv.

Vad är det som driver dig att fortsätta?

Människor och mänskliga relationer är bland det mest spännande som finns. Både i min profession och privat har jag mött så många olika människor, sett och lärt mycket och det vill jag förmedla till andra. I dag brinner jag för att skriva, det är min stora passion och delvis mitt jobb.

Var hittar du inspiration till teman för dina böcker?

Jag tror att jag tillhör de som är födda med den lyckliga genen – har en positiv livssyn, hög energinivå och en känsla av att ha kontroll över den egna tillvaron. Inspirationen hämtar jag i familjen, i möten med människor, under resor, i konsten samt i naturen med dess förunderliga skönhet och kraft. Det finns så mycket som inspirerar och utvecklar.

Vad är viktigt för att du ska vara riktigt nöjd med ett verk

Att jag fångas av den egna texten och vill läsa vidare och få veta mera. Ett bra språk som flyter, men också att det är välskrivet och har en snygg layout. Ju mera jag skriver desto högre blir kraven på mig själv, vilket jag ser som positivt.

Vems feedback är viktigast för dig?

Ingen får läsa mina texter förrän den första versionen är helt avslutad. Då läser min man och en god vän (verksam inom skrivarbranschen) texten och deras feedback är mycket viktigt för mig.

Vad gör dig riktigt glad som författare?

Att få positiv feedback från mina läsare gör mig väldigt glad liksom att böckerna säljs. I mina texter vill jag förmedla något och som författare önskar man klart att ens böcker läses av så många som möjligt.

Finns det något du tycker är riktigt jobbigt i författarrollen?

För mig är skrivandet en passion och enbart ett nöje. Det som tar mest tid och kraft är egentligen marknadsföringen och att nå ut till så många läsare som möjligt.

Vad jobbar du med just nu?


Just arbetar jag med manus till nästa roman, ‘Sveket’, som släpps i september 2015. Korrekturläsning, justering av texten innan det är dags att lämna manus vidare till lektör och layoutarbete. Det ska bli så spännande och för närvarande fyller manus det mesta av min mentala tid.

Annonser

En reaktion på ”Författarintervju: Ingrid Tollgerdt-Andersson

  1. Ping: Självkänsla och integritet – viktiga nycklar för välbefinnande! | Tollgerdt Blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s